Conceptual Physics Test Bank

Description

INSTANT DOWNLOADVERTISEMENT WITH ANSWERSConceptual Physics 12th Ed by Paul G. Hewitt -Test Bank

Conceptual Physics, 12e (Hewitt)

Chapter 6 Momentum

 

6.1 Multiple-Choice Questions

1) Which has actually the better momentum as soon as moving?

A) a container shipB) a bulletC) either of these depending upon speed

Answer: C

Diff: 1

Topic: Momentum

2) Which of the following has the biggest momentum family member to Earth’s surface?

A) a tightrope walker crossing Niagara FallsB) a pickup truck speeding alengthy a highwayC) a Mack truck parked in a parking lotD) the Science structure on campusE) a mouse running across your room

Answer: B

Diff: 1

Topic: Momentum

3) A freight train rolls along a track via substantial momentum. If it rolls at the exact same rate yet has twice as much mass, its momentum is

A) zero.B) twice.C) 4 times as much.D) unchanged.

You watching: Conceptual physics test bank

Answer: B

Diff: 1

Topic: Momentum

4) A same-dimension iron sphere and wooden sphere are dropped concurrently from a tower and reach the ground at the very same time. The iron ball has a greater

A) speed.B) acceleration.C) momentum.D) every one of the aboveE) namong the above

Answer: C

Diff: 1

Topic: Momentum

5) The speed of a 4-kg round with a momentum of 12 kg m/s is

A) 3 m/s.B) 4 m/s.C) 12 m/s.D) 48 m/s.E) none of the above

Answer: A

Diff: 2

Topic: Momentum

6) The mass of a round relocating at 3 m/s through a momentum of 48 kg m/s is

A) 4 kg.B) 12 kg.C) 16 kg.D) 144 kg.E) none of these

Answer: C

Diff: 2

Topic: Momentum

7) A big hefty truck and also a little baby carriage roll down a hill. Neglecting friction, at the bottom of the hill, the baby carriage will most likely have

A) less momentum.B) about the same momentum.C) more momentum.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Momentum

8) The complete momentum of a flock of the same birds can be zero just if the birds are

A) taking off from the ground.B) flying in the very same direction.C) flying in various directions.D) very worn down and also coming dvery own to rest.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Momentum

9) If numerous balls are thrvery own straight up with various initial speeds, the amount that will have the exact same value along their routes is their

A) initial momentum.B) maximum height.C) time of travel.D) acceleration.E) namong the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Momentum

10) A motorcycle of mass 100 kilograms slowly rolls off the edge of a cliff and also falls for 3 seconds before reaching the bottom of a gully. Its momentum upon hitting the ground is

A) 1,000 kg m/s.B) 2,000 kg m/s.C) 3,000 kg m/s.D) 4,000 kg m/s.E) 9,000 kg m/.

Answer: C

Diff: 3

Topic: Momentum

11) It is correct to say that impulse is equal to

A) momentum.B) a matching readjust in momentum.C) pressure multiplied by the distance it acts.D) velocity multiplied by time.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Impulse Changes Momentum

12) The impulse-momentum connection is a straight result of

A) Newton’s first legislation.B) Newton’s second legislation.C) Newton’s third law.D) Newton’s law of gravity.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Impulse Changes Momentum

13) A vehicle traveling along the highmethod brakes to a sheight over a particular distance. More braking force is required if the vehicle has

A) more mass.B) more momentum.C) less protecting against distance.D) all of the aboveE) none of the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Impulse

14) Padded dashboards in cars are safer in an accident than non-pincluded ones bereason passengers hitting the dashboard encounter

A) lengthened time of call.B) shorter time of call.C) diminished impulse.D) enhanced momentum.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Impulse

15) The pressure on a dropped apple hitting the ground depends upon

A) the speed of the apple just before it hits.B) the moment of call via the ground.C) whether or not the apple bounces.D) every one of the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Impulse

16) When Peter tosses an egg against a sagging sheet, the egg doesn’t break due to

A) diminished impulse.B) lessened momentum.C) both of theseD) neither of these

Answer: D

Diff: 2

Topic: Impulse

17) Contrasted via falling on a stone floor, a wine glass may not break once it drops on a carpeted floor because the

A) carpeted floor provides a smaller impulse.B) protecting against time is shorter on the carpet.C) avoiding time is longer on the carpet.D) carpet offers a smaller impulse and also a much longer time.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Impulse

18) To capture a fast-moving round, you extfinish your hand also forward before call via the sphere and also let it ride backward in the direction of the ball’s motion. Doing this reduces the force of contact on your hand principally because the

A) force of call is reduced.B) family member velocity is much less.C) time of call is increased.D) time of contact is lessened.E) namong the above

Answer: C

Diff: 1

Topic: Impulse Changes Momentum

19) When you jump from an elevated place you commonly bend your knees upon getting to the ground, which provides the time of the contact about 10 times that of a stiff-legged landing. In this way the average pressure your body experiences is

A) much less than 1/10 as excellent.B) more than 1/10 as great.C) about 1/10 as excellent.D) about 10 times as excellent.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Impulse Changes Momentum

20) If you can’t prevent being hit by a fast-relocating object, you’ll endure a smaller sized contact force if you have the right to extfinish that force over a

A) much longer time.B) shorter time.C) both the same

Answer: A

Diff: 1

Topic: Impulse Changes Momentum

21) A karate professional executes a swift blow and also breaks a cement block with her bare hand. The magnitude of the pressure on her hand is

A) zero.B) much less than the force applied to the cement block.C) the very same as the pressure applied to the block.D) even more than the force used to the block.E) need even more information

Answer: C

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

22) Which produces even more force: driving right into an extremely substantial concrete wall through no “provide,” or having actually a head-on collision via an identical auto relocating toward you at the very same speed?

A) carB) wallC) both the sameD) need more information

Answer: C

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

23) Whether a truck concerns a stop by crashing right into a haystack or a brick wall, the preventing force is

A) higher with the haystack.B) greater through the brick wall.C) both the same

Answer: B

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

24) Whether a truck concerns a sheight by crashing into a haystack or a brick wall, the impulse is

A) greater through the haystack.B) higher with the brick wall.C) both the same

Answer: C

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

25) When a boxer moves into an oncoming punch, the pressure knowledgeable is

A) decreased.B) boosted.C) no different, yet the timing is different.D) every one of the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

26) When a boxer is moving ameans from a punch, the pressure competent is reduced because

A) momentum carry is reduced.B) the time of contact is enhanced.C) the force is less reliable.D) all of the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

27) A cannon recoils while firing a cannonround. The rate of the cannon’s recoil is fairly tiny because the

A) force versus the cannon is smaller than against the round.B) momentum is largely concentrated in the cannonball.C) cannon has actually much even more mass than the cannonround.D) momentum of the cannon is smaller.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

28) A tiny gun made of a solid however exceptionally light product fires a bullet more huge than the gun itself. For such a weapon

A) the targain would be safer than the shooter.B) recoil problems would certainly be lessened.C) conservation of energy would certainly not hold.D) conservation of momentum would certainly not host.E) both conservation of energy and also momentum would certainly not host.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

29) A heavy truck and a little vehicle rolling dvery own a hill at the same rate are forced to speak in the exact same amount of time. Contrasted via the force that stops the auto, the pressure essential to sheight the truck is

A) higher.B) smaller sized.C) the same.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

30) The force that increases a rocket in external room is exerted on the rocket by the

A) rocket’s nose cone.B) rocket’s wings.C) atmospheric push.D) exhaust gases.E) none of the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

31) The average braking force of a 1000-kg vehicle moving at 10 m/s braking to a sheight in 5 s is

A) 1000 N.B) 2000 N.C) 3000 N.D) 4000 N.E) 5000 N.

Answer: B

Diff: 2

Topic: Impulse Changes Momentum

32) A falling 1-N apple hits the ground via a force of about

A) 1 N.B) 2 N.C) 4 N.D) 10 N.E) require even more information

Answer: E

Diff: 3

Topic: Impulse Changes Momentum

33) A bungee jumper attains a speed of 30 m/s simply as the bungee cord starts to stretch. If the duration of stretch is 2 s while coming to a halt, the jumper’s average deceleration is about

A) 0.5 g.B) g.C) 1.5 g.D) 2 g.

Answer: C

Diff: 3

Topic: Impulse Changes Momentum

34) As Bronco Brvery own procedures off a hovering high-flying helicopter and also drops through the air, he experiences

A) an impulse.B) a raising rate.C) a decreasing acceleration.D) every one of the above

Answer: D

Diff: 3

Topic: Impulse Changes Momentum

35) The better effectiveness achieved via the curved blades of a Pelton wheel is due to

A) bouncing.B) better time of water affect.C) rotational momentum.D) separated impulse.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Bouncing

36) A karate chop is more effective if one’s hand

A) adheres to through upon impact.B) bounces upon influence.C) exoften tends the time upon impact.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Bouncing

37) A softer landing occurs when an falling object bounces from a surface

A) in a extfinished time.B) easily.C) either of theseD) neither of these

Answer: A

Diff: 1

Topic: Bouncing

38) A piece of putty moving through 1 unit of momentum strikes and sticks to a hefty bowling ball that is initially at rest. Both move with a combined momentum of

A) much less than 1 unit.B) even more than 1 unit.C) 1 unit.D) require more information

Answer: C

Diff: 3

Topic: Bouncing

39) The change in momentum that occurs when a 1.0 kg ball traveling at 4.0 m/s strikes a wall and also bounces earlier at 2.0 m/s is

A) 2 kg m/s.B) 4 kg m/s.C) 6 kg m/s.D) 8 kg m/s.

Answer: C

Diff: 3

Topic: Bouncing

40) The conservation of momentum is a lot of carefully related to

A) Newton’s first legislation.B) Newton’s 2nd law.C) Newton’s 3rd regulation.D) Newton’s regulation of gravity

Answer: C

Diff: 1

Topic: Conservation of Momentum

41) When bulallows are fired from an plane in the forward direction, the momentum of the airplane is

A) decreased.B) unchanged.C) boosted.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Conservation of Momentum

42) When Freddy Frog drops vertically from a tree onto a horizontally-relocating skateboard, the rate of the skateboard

A) decreases.B) rises.C) neither decreases nor boosts.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Conservation of Momentum

43) Freddy Frog drops vertically from a tree onto a horizontally-moving skateboard. The reason he doesn’t slip off the skateboard is due to

A) inertia in motion.B) momentum adjust.C) friction in between his feet and also the board.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Conservation of Momentum

44) You’re driving dvery own the highway and also an insect spatters into your windshield. Which undergoes the higher readjust in momentum during the time of contact?

A) the bugB) your carC) both the same

Answer: C

Diff: 2

Topic: Conservation of Momentum

45) An astronaut floating alone in external area throws a baseball. If the round moves away at 20 m/s, the astronaut will

A) move in the oppowebsite direction at 20 m/s.B) move in the opposite direction at a reduced speed.C) relocate in the oppowebsite direction at a higher speed.D) namong the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Conservation of Momentum

46) Recoil is noticeable if we throw a hefty round while standing on roller skates. If instead we go via the movements of throwing the ball but organize onto it, our net recoil will be

A) zero.B) the exact same as before.C) little, yet noticeable.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Conservation of Momentum

47) Two billiard balls having actually the exact same mass and also speed roll towards each other. What is their linked momentum after they meet?

A) zeroB) half the amount of their original momentumsC) twice the amount of their original momentumsD) need even more information

Answer: A

Diff: 2

Topic: Conservation of Momentum

48) If a monkey floating in outer room throws his hat away, the hat and the monkey will certainly both

A) relocate amethod from each various other, yet at various speeds.B) move amethod from each various other at the same speed.C) relocate a short distance and also then slow-moving down.D) move a short distance and also then go much faster.E) pertained to a speak after a few minutes.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Conservation of Momentum

49) An open up freight car rolls friction free along a horizontal track in a pouring rain that drops vertically. As water accumulates in the auto, the car’s speed

A) boosts.B) decreases.C) doesn’t adjust.D) require more information

Answer: B

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

50) A 1-kg chunk of putty moving at 1 m/s collides with and also sticks to a 5-kg bowling ball initially at remainder. The bowling round and putty then move through a momentum of

A) 0 kg m/s.B) 1 kg m/s.C) 2 kg m/s.D) 5 kg m/s.E) even more than 5 kg m/s.

Answer: B

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

51) A 2-kg rifle that is suspfinished by strings fires a 0.01-kg bullet at 200 m/s. The recoil velocity of the rifle is about

A) 0.001 m/s.B) 0.01 m/s.C) 0.1 m/s.D) 1 m/s.E) none of these

Answer: D

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

52) A 5-kg fish swimming at 1 m/s swpermits an absent-minded 1-kg fish at remainder. The rate of the bigger fish after lunch is

A) 1/2 m/s.B) 2/5 m/s.C) 5/6 m/s.D) 6/5 m/s.E) 1 m/s.

Answer: C

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

53) A 5-kg shark swimming at 1 m/s swenables an absent-minded 1-kg fish swimming toward it at 4 m/s. The rate of the shark after his meal is

A) 1/2 m/s.B) 1/5 m/s.C) 1/6 m/s.D) 2/3 m/s.E) 3/2 m/s.

Answer: C

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

54) A fan attached to an ice sailcraft stalled on a windless day blows air right into the sail that bounces backward upon affect. The boat

A) moves in the direction of the wind impact force.B) does not move by this wind influence.C) moves, however in the opposite direction of the wind impact force.

Answer: A

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

55) If all human being, animals, trains and also trucks almost everywhere the people began to walk or run towards the east (opposite the direction of Earth’s spin), then

A) Planet would spin a bit much faster.B) Earth would certainly spin a little sreduced.C) Earth’s spin would not be affected at all.

Answer: B

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

56) A golf round relocating forward with 1 unit of momentum strikes and also bounces backward off a heavy bowling round that is initially at remainder and also free to relocate. The bowling sphere is set in movement with a momentum of

A) much less than 1 unit.B) more than 1 unit.C) 1 unit.D) not sufficient information

Answer: B

Diff: 3

Topic: Conservation of Momentum

57) Two identical gliders slide toward each various other on an air track. One moves at 1 m/s and the various other at 2 m/s. They collide, stick, and moves at

A) 1/2 m/s.B) 1/3 m/s.C) 1/6 m/s.D) 3/4 m/s.E) 1.5 m/s.

Answer: A

Diff: 3

Topic: Collisions

58) A 5000-kg freight car relocating at 2 m/s collides via a 10,000-kg freight car at rest. They couple upon collision and move amethod at

A) 2 m/s.B) 1 m/s.C) 2/3 m/s.D) 1/3 m/s.

Answer: A

Diff: 3

Topic: Collisions

59) A 5000-kg freight automobile collides through a 10,000-kg freight car at remainder. They couple upon collision and also move at 2 m/s. What was the initial speed of the 5000-kg car?

A) 4 m/sB) 5 m/sC) 6 m/sD) 8 m/sE) none of the above

Answer: C

Diff: 3

Topic: Collisions

60) Consider substantial gliders that slide friction-cost-free alengthy a horizontal air track. Glider A has actually a mass of 1 kg, a speed of 1 m/s, and collides through Glider B that has actually a mass of 5 kg and is at rest. If they stick upon collision, their speed after collision will be

A) 1/4 m/s.B) 1/5 m/s.C) 1/6 m/s.D) 1 m/s.E) namong the above

Answer: C

Diff: 3

Topic: Collisions

61) A 1-kg glider and a 2-kg glider both slide towards each other at 1 m/s on an air track. They collide and also stick. The merged mass moves at

A) 0 m/s.B) 1/2 m/s.C) 1/3 m/s.D) 1/6 m/s.E) 1.5 m/s.

Answer: C

Diff: 3

Topic: Collisions

62) A sandbag motionmuch less in outer area is hit by a three-times-as enormous sandbag moving at 12 m/s. They stick together and move at a rate of

A) 3 m/s.B) 4 m/s.C) 6 m/s.D) 8 m/s.E) none of the above

Answer: E

Diff: 3

Topic: Collisions

63) A red automobile has actually a head-on collision via an approaching blue auto via the very same magnitude of momentum. A green auto driving through the same momentum as the other cars collides through an enormously huge wall. Which of the three cars will certainly experience the biggest impulse?

A) red carB) blue carC) green carD) all the same

Answer: D

Diff: 3

Topic: Collisions

64) Two identical freight cars roll without friction (one at 1 m/s, the various other at 2 m/s) towards each other on a level track. They collide, couple together, and roll ameans in the direction of

A) the slower car.B) the quicker auto.C) neither, for they soptimal.

Answer: B

Diff: 3

Topic: Collisions

65) Two 5000-kg rail cars roll without friction (one at 1 m/s, the other at 2 m/s) towards each various other on a level track. They collide, couple, and also roll together with a linked momentum of

A) zero.B) 5000 kg m/s.C) 10,000 kg m/s.D) 15,000 kg m/s.

Answer: B

Diff: 3

Topic: Collisions

66) Two similar objects in external space, one relocating at 2 m/s, the various other at 1 m/s, have actually a head-on collision and also stick together. Their merged speed after the collision is

A) 0.5 m/s.B) 0.33 m/s.C) 0.67 m/s.D) 1.0 m/s.E) namong the above

Answer: A

Diff: 3

Topic: Collisions

67) Two vehicles with equal magnitudes of momentum traveling at ideal angles to each other undergo an inelastic collision. The linked wreck moves in a direction

A) parallel to either of the cars prior to collision.B) at 45 degrees to the direction of either automobile before collision.C) at some angle other than 45 levels.

Answer: B

Diff: 2

Topic: More Complicated Collisions

68) Two vehicles through equal magnitudes of momentum traveling at appropriate angles to each various other undergo an inelastic collision. The magnitude of momentum for the linked wreck is

A) the same as the magnitude of momentum of either vehicle prior to collision.B) much less than the magnitude of momentum of either vehicle before collision.C) higher than the magnitude of momentum of either auto before collision.D) namong the above

Answer: C

Diff: 2

Topic: More Complicated Collisions

69) A firecracker bursts while openly falling. The combined momentum of its fragments

A) equates to the momentum of the firecracker at the time of burstB) cancels to the firecracker’s momentum at the time of bursting.C) cancels to zero.D) none of the above

Answer: A

Diff: 2

Topic: More Complicated Collisions

70) When a vertically falling firecracker bursts, the vector amount of momentum fragments

A) in the horizontal direction cancels to zero.B) in the vertical direction equals the momentum of the firecracker before bursting.C) both of theseD) neither of these

Answer: C

Diff: 2

Topic: More Complicated Collisions

71) A cannonball complying with a parabolic course explodes into pieces. The momentum of the fragments

A) continue alengthy the course as if the explosion didn’t happen.B) cancels to zero by vector addition.C) both of theseD) neither of these

Answer: A

Diff: 2

Topic: More Complicated Collisions

Conceptual Physics, 12e (Hewitt)

Chapter 7 Energy

 

7.1 Multiple-Choice Questions

1) The occupational done in pushing a TV collection a distance of 2 m via an average force of 20 N is

A) 2 J.B) 10 J.C) 20 J.D) 40 J.E) 800 J.

Answer: D

Diff: 1

Topic: Work

2) The work-related you perform once pushing a shopping cart twice as far while using the same force is

A) half as a lot.B) twice as much.C) four times as much.D) the exact same amount.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Work

3) The work you execute when pushing a shopping cart twice as much while applying twice the pressure is

A) fifty percent as much.B) twice as a lot.C) four times as a lot.D) the very same amount.

See more: Physics For Scientists And Engineers Giancoli Solutions Manual (Pdf Documents)

Answer: C

Diff: 1

Topic: Work

4) The occupational you perform as soon as pushing a shopping cart a provided distance while using twice as much pressure is

A) fifty percent as a lot.B) twice as much.C) four times as much.D) the same amount.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Work

5) No occupational is done by gravity on a bowling sphere that rolls alengthy a bowling alley because

A) no force acts upon the ball.B) little distance is covered by the round.C) the force on the round is at right angles to the ball’s movement.D) the ball’s rate remains continuous.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Work

6) A 1000-kg vehicle and a 2000-kg auto are hoisted to the same elevation. Raising the even more massive auto requires

A) less job-related.B) as a lot work-related.C) twice as much work-related.D) 4 times as much work-related.E) even more than four times as a lot job-related.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Work

7) The unit kilowatt-hour is a unit of

A) power.B) momentum.C) power.D) time.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Work

8) One kilowatt-hour represents

A) 1 N.B) 60 N/s.C) 60,000 W.D) 3.6 million joules.E) namong these

Answer: D

Diff: 2

Topic: Work

9) Which job needs more work?

A) lifting the 50-kg sack 2 metersB) lifting the 25-kg sack 4 metersC) both need the sameD) require even more information

Answer: C

Diff: 2

Topic: Work

10) The amount of job-related done on a heavy box brought by Nellie across a room at a constant speed

A) relies on the weight of package.B) counts on the distance walked.C) relies on both weight of package and distance walked.D) is none.E) none of the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Work

11) If you do work on a skateboard loaded with friends in one-third the usual time, you expend

A) one third as a lot power.B) the usual power.C) 3 times the usual power.D) require even more indevelopment.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Work

12) The power expended doing 100 J of work-related in 50 s is

A) 1/2 W.B) 2 W.C) 4 W.D) 50 W.E) 5,000 W.

Answer: B

Diff: 2

Topic: Work

13) The power required to exert 4-N force over 3 meters in 2 seconds is

A) 4 W.B) 6 W.C) 8 W.D) 12 W.E) namong the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Work

14) Both a 50-kg sack is lifted 2 meters from the ground and a 25-kg sack is lifted 4 meters in the very same time. The power expfinished in increasing the 50-kg sack is

A) twice as a lot as the 25-kg sack.B) fifty percent as a lot as the 25-kg sack.C) the same.D) require even more information

Answer: C

Diff: 2

Topic: Work

15) A toy elevator is increased from the ground floor to the second floor in 20 secs. The power needed making use of 1000 J of work, is

A) 20 W.B) 50 W.C) 100 W.D) 1000 W.E) 20,000 W.

Answer: B

Diff: 2

Topic: Work

16) The facility of a lengthy unicreate log is elevated to shoulder level while the various other end is on the ground. If instead, the finish of the log is increased to shoulder level, the job-related forced is

A) fifty percent.B) the very same.C) twice.

Answer: A

Diff: 3

Topic: Work

17) An object has gravitational potential energy as a result of its

A) rate.B) acceleration.C) momentum.D) place.E) namong the above

Answer: D

Diff: 1

Topic: Potential Energy

18) Relative to an initial elevation, a things raised twice as high has actually a gravitational potential energy

A) fifty percent as muchB) twice as a lot.C) four times as a lot.D) need even more information

Answer: B

Diff: 1

Topic: Potential Energy

19) A crate of grapes lifted 10 meters gains 200 J of potential power. If the same cprice is rather lifted 20 meters, its obtain in potential energy is

A) fifty percent as a lot.B) the same.C) twice as a lot.D) four times as much.E) more than four times as much.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Potential Energy

20) When a attracted bow of potential power 40 J is fired, the arrowhead will certainly ideally have actually a kinetic energy

A) less than 40 J.B) even more than 40 J.C) of 40 J.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Potential Energy

21) A clerk can lift cylindrical packperiods 1 meter vertically, or can roll them up a 2-meter-lengthy ramp to the exact same elevation. With the ramp, the applied pressure forced is about

A) fifty percent as a lot.B) the exact same.C) twice as a lot.D) 4 times as a lot.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Potential Energy

22) A 2-kg sphere is held 4 m over the ground. Relative to the ground its potential power is

A) 6 J.B) 8 J.C) 32 J.D) 80 J.E) even more than 80 J.

Answer: D

Diff: 2

Topic: Potential Energy

23) A 2-kg box of taffy candy has 40 J of potential energy loved one to the ground. Its elevation over the ground is

A) 1 m.B) 2 m.C) 3 m.D) 4 m.E) namong the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Potential Energy

24) The ram of a pile driver drops onto the top of an iron beam, driving it partmethod into the ground. The distance that the beam sinks into the ground relies on the

A) initial elevation of the ram.B) initial potential energy of the ram.C) kinetic energy of the ram once it first hits the beam.D) every one of the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Potential Energy

25) An object that has kinetic power must be

A) relocating.B) falling.C) at an elevated position.D) at rest.E) none of the above

Answer: A

Diff: 1

Topic: Kinetic Energy

26) Two identical golf carts relocate at various speeds. The quicker cart has twice the rate and therefore has

A) twice the kinetic power.B) four times the kinetic power.C) eight times the kinetic power.D) namong the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Kinetic Energy

27) A feather and a coin dropped in a vacuum loss via equal

A) pressures due to gravity.B) accelerations.C) kinetic energies.D) none of these

Answer: B

Diff: 2

Topic: Kinetic Energy

28) A melon is tossed straight upward through 100 J of kinetic energy. If air resistance is negligible the melon will return to its initial level through a kinetic energy of

A) less than 100 J.B) even more than 100 J.C) 100 J.D) need more information

Answer: C

Diff: 2

Topic: Kinetic Energy

29) A melon is projected right into the air via 100 J of kinetic energy in the visibility of air resistance. When it retransforms to its initial level its kinetic energy is

A) less than 100 J.B) more than 100 J.C) 100 J.D) require more information

Answer: A

Diff: 2

Topic: Kinetic Energy

30) Danny Diver weighs 500 N and also steps off a diving board 10 m over the water. Danny hits the water via kinetic energy of

A) 10 J.B) 500 J.C) 510 J.D) 5000 J.E) more than 5000 J.

Answer: D

Diff: 2

Topic: Kinetic Energy

31) Which has actually higher kinetic energy?

A) a automobile traveling at 30 km/hrB) a auto of half the mass traveling at 60 km/hrC) both the sameD) need more information

Answer: B

Diff: 3

Topic: Kinetic Energy

32) Neglecting air resistance, Sammy Smarts on a high ladder releases a ball that strikes the ground via 100 J of kinetic power. If he were to rather throw the round right upward, it will certainly shortly reach the ground via a kinetic power of

A) much less than 100 J.B) 100 J.C) more than 100 J.

Answer: B

Diff: 3

Topic: Kinetic Energy

33) If a Ping-Pong sphere and a golf ball both relocate in the exact same direction through the exact same amount of kinetic power, the speed of the Ping-Pong round must be

A) less than the golf round.B) even more than the golf round.C) both the sameD) require even more information

Answer: B

Diff: 3

Topic: Kinetic Energy

34) Two similar pshort articles relocate toward each various other, one twice as fast as the other. Just before they collide, one has actually a kinetic power of 25 J and the various other 50 J. At this instant their full kinetic power is

A) 25 J.B) 50 J.C) 75 J.D) none of the aboveE) need more information

Answer: C

Diff: 3

Topic: Kinetic Energy

35) When Joshua brakes his speeding bicycle to a stop, kinetic power is transcreated to

A) potential energy.B) energy of motion.C) power of remainder.D) warmth.

Answer: D

Diff: 1

Topic: Work-Energy Theorem

36) A bicycle that travels twice as rapid as one more once braking to a sheight will skid

A) twice as much.B) 4 times as far.C) eight times as farD) sixteenager times as much.E) relies on the bike’s mass

Answer: B

Diff: 2

Topic: Work-Energy Theorem

37) A bicycle that travels 4 as quick as another once braking to a stop will skid

A) twice as much.B) four times as much.C) eight times as farD) sixteen times as much.E) counts on the mass of the bike

Answer: D

Diff: 2

Topic: Work-Energy Theorem

38) A motorcycle relocating at 50 km/h syoungsters 10 m with locked brakes. How much will it skid with locked brakes as soon as traveling at 150 km/h?

A) 10 mB) 30 mC) 50 mD) 90 m

Answer: D

Diff: 2

Topic: Work-Energy Theorem

39) A cannonround has more kinetic energy than the recoiling cannon from which it is fired because the force on the ball

A) is more focused.B) meets much less resistance than the cannon on the ground.C) acts over a longer distance.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Work-Energy Theorem

40) About 40 J is forced to press a cprice 4 m across a floor. If the push is in the same direction as the motion of the crate, the pressure on the cprice is about

A) 4 N.B) 10 N.C) 40 N.D) 160 N.

Answer: B

Diff: 2

Topic: Work-Energy Theorem

41) If the speed of a bicycle is decreased to fifty percent prior to skidding to a sheight, it will skid

A) one-eighth as far.B) one-fourth as far.C) one-half as much.D) namong the above

Answer: B

Diff: 3

Topic: Work-Energy Theorem

42) Which requires the a lot of amount of work by the brakes of a car?

A) slowing dvery own from 100 km/h to 70 km/hB) slowing down from 70 km/h to a stopC) equal amounts for both

Answer: A

Diff: 3

Topic: Work-Energy Theorem

43) A 2500-N pile-driver ram falls 10 m and also drives a short article 0.1 m right into the ground. The average impact force on the ram is

A) 2,500 N.B) 25,000 N.C) 250,000 N.D) 2,500,000 N.

Answer: C

Diff: 3

Topic: Work-Energy Theorem

44) Two similar arrows, one with twice the kinetic energy of the other, are fired right into a bale of hay. Compared with penetration of the slow arrowhead, the much faster arrow penetrates

A) the exact same distance.B) twice as much.C) 4 times as far.D) even more than four times as far.E) none of the above

Answer: B

Diff: 3

Topic: Work-Energy Theorem

45) Two the same arrows, one through twice the rate of the various other, are fired right into a bale of hay. Contrasted with penetration of the slow-moving arrow, the much faster arrow penetrates

A) the same distance.B) two times as much.C) four times as much.D) more than 4 times as much.E) none of the above

Answer: C

Diff: 3

Topic: Work-Energy Theorem

46) A round rolling dvery own an incline has actually its maximum potential power at

A) the optimal.B) a quarter of the means down.C) halfmethod dvery own.D) the bottom.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Conservation of Energy

47) A ball rolling down an incline has its maximum kinetic energy at

A) the height.B) halfway dvery own.C) three-quarters of the means dvery own.D) the bottom.

Answer: D

Diff: 1

Topic: Conservation of Energy

48) The bob of a simple pendulum has its maximum kinetic energy at the

A) peak of its swing.B) bottom of its swing.C) midpoint between height and also bottom.D) at all points along its route of swing.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Conservation of Energy

49) After rolling halfway dvery own an incline, a marble’s kinetic energy is

A) much less than its potential power.B) higher than its potential power.C) the same as its potential power.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Conservation of Energy

50) A block of ice sliding dvery own an incline has half its maximum kinetic energy

A) at the top.B) at the bottom.C) halfmethod dvery own.D) require even more information

Answer: C

Diff: 2

Topic: Conservation of Energy

51) A light aluminum round and a heavy lead bevery one of the exact same dimension roll dvery own an incline. When they are halfmethod down the incline, they will have identical

A) kinetic energies.B) potential energies.C) momentum.D) inertias.E) none of the above

Answer: E

Diff: 2

Topic: Conservation of Energy

52) When wind encounters a wind generator that produces power, wind rate on the downside of the knives is

A) slowed.B) speeded up.C) not affected.

Answer: A

Diff: 2

Topic: Conservation of Energy

53) Strictly speaking, more fuel is consumed by your auto if the air conditioner, headlights, or even a radio is turned on. This statement is

A) false.B) true only if the car’s engine is running.C) true.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Conservation of Energy

54) A circus diver drops from a high pole into water much listed below. When he is halfmeans down

A) his potential energy is halved.B) he has actually acquired an amount of kinetic power equal to fifty percent his initial potential energy.C) his kinetic power and also potential power are equal.D) every one of the aboveE) namong the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Conservation of Energy

55) Acrobat Bart at the circus drops vertically onto the finish of a see-experienced, with his partner Art equidistant from the fulcrum at the other finish. Art is thrust right upward a distance twice that of Bart’s dropping distance. Neglecting inefficiencies we see

A) the masses of Art and Bart are equal.B) Art has actually fifty percent the mass of Bart.C) require even more information

Answer: B

Diff: 3

Topic: Conservation of Energy

56) A 1-kg sphere dropped from 2 m rebounds only 1.5 m after hitting the ground. The amount of power converted to heat is about

A) 0.5 J.B) 1.0 J.C) 1.5 J.D) 2.0 J.E) even more than 2.0 J.

Answer: E

Diff: 3

Topic: Conservation of Energy

57) Although perpetual activity is the organic order of things in the universe

A) it follows that makers have the right to operate and also perform work-related by perpetual activity.B) no perpetual-activity device that multiplies power exists.C) both of these are false statements

Answer: B

Diff: 1

Topic: Machines

58) A widespread sheave acts comparable to a

A) hydraulic press.B) equipment.C) common lever.D) stress and anxiety producer.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Machines

59) A hydraulic push, favor an inclined aircraft, is qualified of raising energy.

A) periodically trueB) constantly falseC) always trueD) occasionally false

Answer: B

Diff: 1

Topic: Machines

60) When correctly provided, a hydraulic press, choose a wheel and axle, is qualified of multiplying pressure input.

A) A true statement.B) A false statement.C) Yes, and in distinct cases, energy as well.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Machines

61) A hydraulic jack is offered to lift objects such as automobiles. If the input pressure is 200 N over a distance of 1 meter, the output pressure over a distance of 0.1 meter is ideally

A) 200 N.B) 500 N.C) 1000 N.D) 2000 N.E) none of the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Machines

62) Phil uses 100 N to a sheave system and also raises a pack one-tenth of his downward pull. Ideally, the weight of the pack is

A) 100 N.B) 1000 N.C) 10,000 N.D) more than 10,000 N

Answer: B

Diff: 2

Topic: Machines

63) A hydraulic press has its input piston depressed 20 centimeters while the output piston is raised 1 centimeter. A 1-newton input deserve to lift a load of

A) 1 N.B) 10 N.C) 15 N.D) 20 N.E) namong the above

Answer: D

Diff: 2

Topic: Machines

64) A machine puts out 100 watts of power for eincredibly 1000 watts put into it. The effectiveness of the machine is

A) 10%.B) 50%.C) 90%.D) 110%.E) namong the above

Answer: A

Diff: 2

Topic: Efficiency

65) A jack device will rise the potential energy of a hefty fill by 1000 J through a work-related input of 2000 J. The effectiveness of the jack system is

A) 10%.B) 20%.C) 50%.D) 80%.E) require more information

Answer: C

Diff: 2

Topic: Efficiency

66) A miracle auto through a 100% effective engine burns fuel having actually a 40-megajoules-per-liter power content. If air drag and also overall frictional forces at highmethod speeds totals 1000 N, what distance per liter have the right to be achieved on the highway?

A) 30 kmB) 40 kmC) 50 kmD) even more than 50 kmE) require more information

Answer: B

Diff: 3

Topic: Efficiency

67) A car’s engine is 20% effective. When cruising, the auto encounters an average retarding pressure of 1000 N. If the energy content of fuel is 40 megajoules per liter, how many kind of kilometers per liter does the automobile achieve?

A) 8B) 10C) 12D) 14E) namong the above

Answer: A

Diff: 3

Topic: Efficiency

68) Earth’s primary power source is

A) the Sun.B) fossil fuel.C) electrical energy.D) geothermal.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Sources of Energy

69) Hydro and also wind power are indirect develops of

A) solar energy.B) fossil fuels deep dvery own.C) nuclear power in Earth’s internal.D) none of the above

Answer: A

Diff: 1

Topic: Sources of Energy

70) A machine that assures even more energy output than input is

A) a fantasy.B) commonplace in today’s innovation.C) a long-shot worth investing in.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Sources of Energy

71) The a lot of focused form of energy is

A) wind.B) fossil fuel.C) geothermal.D) nuclear.

Answer: D

Diff: 1

Topic: Sources of Energy

72) The exhaust product from a hydrogen fuel cell is

A) carbon dioxide.B) methane.C) pure water.D) nitric acid.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Sources of Energy

73) Which of these is not a kind of solar energy?

A) wind energyB) fossil fuel energyC) geothermal energyD) hydroelectric power

Answer: C

Diff: 2

Topic: Sources of Energy

74) Solar power is typically used to produce

A) heat.B) electrical energy.C) both of these

Answer: C

Diff: 2

Topic: Sources of Energy

75) Hydrogen, favor electrical power, is

A) an energy source.B) not an power resource.C) a source of both thermal and electric power.

Answer: B

Diff: 2

Topic: Sources of Energy

76) A major difference between momentum and kinetic energy is

A) momenta have the right to cancel; kinetic energy cannot.B) kinetic power have the right to cancel; momenta cannot.C) either of the over relying on circumstancesD) namong the above

Answer: A

Diff: 1

Topic: Energy/Momentum

77) Impulse requires the time that a pressure acts, whereas job-related entails the

A) distance that a force acts.B) time and also distance that a force acts.C) acceleration that a force produces.

Answer: A

Diff: 1

Topic: Energy/Momentum

78) A moving object has

A) speed.B) velocity.C) momentum.D) energy.E) all of these

Answer: E

Diff: 1

Topic: Energy/Momentum

79) If an all-electrical auto has kinetic energy, then it additionally have to have

A) impulse.B) momentum.C) acceleration.D) pressure.E) none of the above

Answer: B

Diff: 1

Topic: Energy/Momentum

80) If the rate of a motor scooter doubles, which of the adhering to additionally doubles?

A) momentumB) kinetic energyC) accelerationD) all of the above

Answer: A

Diff: 1

Topic: Energy/Momentum

81) When a cannon is fired, it recoils as the cannonball is collection in activity. The cannon and also cannonball ideally acquire equal

A) yet opposite quantities of momentum.B) amounts of kinetic power.C) both of theseD) neither of these

Answer: A

Diff: 2

Topic: Energy/Momentum

82) When you and also your snowboard are in movement, which of the following can be zero?

A) momentumB) kinetic energyC) massD) inertiaE) namong the above

Answer: E

Diff: 2

Topic: Energy/Momentum

83) A roller skate at remainder might have

A) rate.B) velocity.C) momentum.D) energy.

Answer: D

Diff: 2

Topic: Energy/Momentum

84) Two 2-m/s pool balls roll toward each various other and collide. Suppose after bouncing acomponent each moves at 4 m/s. This collision violates the conservation of

A) momentum.B) energy.C) both momentum and power.D) namong the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Energy/Momentum

85) Contrasted to the recoiling cannon, a fired cannonround has actually a

A) better momentum.B) better kinetic energy.C) smaller speed.D) all of the above

Answer: B

Diff: 2

Topic: Energy/Momentum

86) A golf round is thrvery own at and also bounces backward from a substantial bowling sphere that is initially at remainder. After the collision, compared to the golf sphere, the bowling sphere has more

A) momentum, but much less kinetic energy.B) kinetic power, but much less momentum.C) momentum and even more kinetic energy.D) need even more information

Answer: A

Diff: 3

Topic: Energy/Momentum

87) A piece of taffy slams right into and also sticks to an the same piece of taffy at remainder. The momentum of the combined pieces after the collision is the very same as prior to the collision, yet this is not true of the kinetic energy, which partly dequalities right into warmth. What percent of the kinetic power becomes heat?

A) 0%B) 25%C) 50%D) 75%E) require more information

Answer: C

Diff: 3

Topic: Energy/Momentum

88) Newton’s Cradle consists of an aligned row of identical elastic balls suspended by strings so they badepend touch one one more. When two balls are raised from one end and also released, they strike the row and also two balls pop out from the various other finish. If rather, one sphere popped out with twice the speed of the two, this would certainly violate

A) momentum conservation.B) power conservation.C) both of theseD) namong these

Answer: B